Rozemarijnaardappeltjes met victoriabaars

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen ((zak 3 kg), geschild)
  • 4 el olijfolie
  • 600 g tuinerwten (met worteltjes (voordeelzak 1 kg, diepvries))
  • 500 g victoriabaarsfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
  • 1 el viskruiden (bus 225 g)
  • 2 tl mosterd
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 2 tl rozemarijn (gebroken (potje 19 g))

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en snijd in stukken. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Bereid de tuinerwten met worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep ondertussen de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi aan beide zijden met de viskruiden en peper naar smaak. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis 1 min. aan elke kant. Roer de mosterd door de slagroom. Draai het vuur laag en schenk de mosterdroom over de vis. Stoof de vis in 5-6 min. gaar met de deksel op de pan. Schep de rozemarijn door de aardappeltjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rozemarijnaardappeltjes over 4 borden en leg de victoriabaars erbij. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout en schep over de vis. Serveer met de tuinerwten en worteltjes.
Rozemarijnaardappeltjes met victoriabaars is een recept van Albert Heijn