Pompoen-kruidnoten-cheesecakes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 75 g ongezouten roomboter
  • 220 g kruidnoten
  • 150 g verse groentespread pompoen
  • 4 el vloeibare honing
  • 400 g mascarpone
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 kruidnoot. Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen kruidnoot op ligt. Bestrooi de helft van de cupcake met de kruidnoot met de kaneel. Verplaats de kruidnoot naar de witte kant.
Pompoen-kruidnoten-cheesecakes is een recept van Albert Heijn