Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 320 g kipsaucijzen
  • 4 el arachideolie
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g verse gesneden hutspotgroenten
  • ½ el karwijzaad
  • 800 g linzen in pot
  • 1 liter kippenbouillon van tablet (heet)

Bereiding

  1. Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.
  2. Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.
Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst is een recept van Albert Heijn