Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 320 g kipsaucijzen
- 4 el arachideolie
- 3 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
- ½ el karwijzaad
- 800 g linzen in pot
- 1 liter kippenbouillon van tablet (heet)
Bereiding
- Snijd de saucijzen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem.
- Bak de bleekselderij, hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat de linzen uitlekken. Voeg de linzen, worst en bouillon toe. Breng tegen de kook aan en verwarm nog 4 min. op laag vuur. Serveer in grote kommen.
Linzensoep met bleekselderij, wortel, ui en worst is een recept van Albert Heijn