Tuttifruttitaartje met kaneelijs

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 12 dadels (zonder pit (zak 250 g))
  • 4 gedroogde vijgen (zak 200 g)
  • 4 gedroogde abrikozen (zak 500 g)
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 200 ml kaneelijs
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el pistachenoten ((bakje 95 g), grof gehakt)

Bereiding

  1. Snijd de dadels, vijgen en abrikozen in kleine blokjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven het gedroogde fruit. Schep alles goed door elkaar.
  2. Leg de serveerring op een bord. Schep hierin een 1/4 van het tuttifruttimengsel en druk licht aan. Maak zo nog 3 taartjes. Schep een grote bol kaneelijs in het midden. Schenk de honing er van links naar rechts in één streep overheen. Strooi de pistache erover en serveer direct.
Tuttifruttitaartje met kaneelijs is een recept van Albert Heijn