Simpele kaasfondue

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 15 g verse tijm
  • 400 g cheddar (of belegen boerenkaas)
  • 400 g gruyère (kaas)
  • 150 g Danablu blauwaderkaas 50 (variatie mogelijk)
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 50 ml cider
  • 2 el crème fraîche

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten heel fijn. Risp de blaadjes van de tijm. Rasp de Cheddar en de Gruyère. Verbrokkel de blauwaderkaas.
  2. Verhit een pan met de helft van de olijfolie. Zet terwijl die pan opwarmt een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op. Doe de sjalotten in de pan met de rest van de olie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 min. op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.
  3. Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. Voeg de crème fraîche toe wanneer de kaas begint te smelten. Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het een beetje los te maken. Proef, breng op smaak met peper en zout, en zet de ingrediënten om te dippen klaar. Serveer wanneer het kaasmengsel gesmolten is.
Simpele kaasfondue is een recept van Albert Heijn