Snijbiet met aspergebroccoli en broodkruim

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 sneetjes tijgerbrood wit
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 200 g aspergebroccoli
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el ongezouten cashewnoten
  • 6 el arachideolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g snijbiet

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de aspergebroccoli in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de aspergebroccoli, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.
Snijbiet met aspergebroccoli en broodkruim is een recept van Albert Heijn