Aziatische rijstsalade met krab

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g notenrijst
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 2 bosuien
  • 1 komkommer
  • 340 g krab in water in blik
  • 2 limoenen
  • 8 el mayonaise
  • 4 tl wasabipaste
  • 70 g veldsla

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.
  2. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.
Aziatische rijstsalade met krab is een recept van Albert Heijn