Makreelmaaltijdsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g krieltjes
  • 1 medium handsinaasappel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 g verse gerookte makreelfilet

Bereiding

  1. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
  3. Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
Makreelmaaltijdsalade is een recept van Albert Heijn