Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g adukibonen
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 4 tl sesamolie
  • 1 tl chilli oil
  • 1 tl rietsuiker
  • 250 g verse tonijnsteaks
  • 50 g sesamzaad
  • 15 g verse basilicum

Bereiding

  1. Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
  4. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  5. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
  6. Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  7. Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chilli oil, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de adukibonen in een ruime schaal.
  8. Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
  9. Halveer de tonijnsteaks en bestrijk met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. 1
  10. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege. 1
  11. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de adukibonensalade. 1
  12. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika is een recept van Albert Heijn