Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 150 g adukibonen
- 200 g verse sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 4 tl sesamolie
- 1 tl chilli oil
- 1 tl rietsuiker
- 250 g verse tonijnsteaks
- 50 g sesamzaad
- 15 g verse basilicum
Bereiding
- Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel koud water op dat ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
- Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen in een andere pan de sugarsnaps 2 min. (blancheren). Giet af en spoel koud onder stromend water.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprika in delen 8 min. Schep regelmatig om.
- Halveer ondertussen de ui en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
- Meng voor de dressing de sojasaus met de helft van de sesamolie, de chilli oil, rietsuiker en het limoensap. Doe samen met de adukibonen in een ruime schaal.
- Voeg de sugarsnaps, paprika en ui toe en schep om.
- Halveer de tonijnsteaks en bestrijk met de rest van de sesamolie. Bestrooi aan beide zijden met de sesamzaadjes, peper en eventueel zout. 1
- Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de tonijnsteaks in 5 min. rosé. Keer halverwege. 1
- Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en schep de helft door de adukibonensalade. 1
- Garneer met de rest van het basilicum en serveer met de tonijnsteaks en limoenpartjes.
Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika is een recept van Albert Heijn