Koffiebroodjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g patent tarwebloem
  • 1 zakje droge gist
  • 25 g broodpoeder
  • 25 g vruchtenbroodpoeder
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 160 ml kraanwater (handwarm)
  • 50 g mix voor banketbakkersroom
  • 75 g rozijnen
  • 60 g abrikozenjam

Bereiding

  1. Doe de bloem, gist, broodpoeder, vruchtenbroodpoeder, suiker en het zout in een kom. Schenk er het handwarme water bij en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Dit duur 6-10 min. Vorm er een bal van en laat afgedekt 15 min. rijzen.
  2. Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed het deeg opnieuw door en rol dan op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van 45 x 30 cm. Bestrijk het deeg met de gele room en bestrooi met de rozijnen. Rol het deeg losjes op en snijd in stukken van 3 cm. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de broodjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.
  4. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met 3 el water in een steelpan. Bestrijk de nog warme koffiebroodjes met de jam en laat afkoelen.
Koffiebroodjes is een recept van Albert Heijn