Rabarber met vanilleroom

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 50 ml kraanwater
  • 6 el kristalsuiker
  • 125 ml verse slagroom
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 500 g verse rabarbers (schoongemaakt)
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 el aardbeienlikeur
  • 125 g verse aardbeien

Bereiding

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.
  2. Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.
  3. Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.
Rabarber met vanilleroom is een recept van Albert Heijn