Gebakken gnocchi met groene groenten en tonijndip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 55 g amandelschaafsel
  • 4 el (arachide)olie
  • 1 kg gnocchi
  • 200 g verse doperwten
  • 320 g Fish Tales Ali's tonijnstukken in water (blikje)
  • 100 g kappertjes
  • 250 ml kookroom light
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g wilde spinazie

Bereiding

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem het uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi, peper en eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de doperwten toe en kook deze 5 min. Giet het water af en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken. Doe de tonijn en 1/3 van de kappertjes met de kookroom in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Voeg de erwten toe en warm ze 2 min. mee.
  5. Schep het geroosterde amandelschaafsel door de gnocchi en verdeel deze met de groente over de borden. Serveer de tonijnsaus erbij om de gnocchi in te dippen en garneer met de rest van de kappertjes.
Gebakken gnocchi met groene groenten en tonijndip is een recept van Albert Heijn