Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 200 g verse sperziebonen
- ½ winterpeen
- 150 g gesneden spitskool
- 4 middelgrote eieren
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 1½ el sambal manis
- 75 ml ketjap manis
- 200 g pindakaas met stukjes noot
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
- Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
- Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
- Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.