Gadogado met rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 200 g verse sperziebonen
  • ½ winterpeen
  • 150 g gesneden spitskool
  • 4 middelgrote eieren
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 1½ el sambal manis
  • 75 ml ketjap manis
  • 200 g pindakaas met stukjes noot
  • 125 g taugé
  • 50 g gebakken uitjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
  3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
  4. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
  5. Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
  6. Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  7. Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.
Gadogado met rijst is een recept van Albert Heijn