Bietenstamppot met komijnekaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg aardappelen (kruimig)
  • 1 schaal gekookte bieten ((500 g), geschild)
  • 25 g boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 el rozijnen (zak 250 g)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 200 g komijnekaas (30, in blokjes)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).
Bietenstamppot met komijnekaas is een recept van Albert Heijn