Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappelen
  • 285 g pomodori al forno (potje, gehalveerd)
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 150 g geitenkaas blanc 50
  • 1 jalapeñopeper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.
  3. Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.
  4. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas is een recept van Albert Heijn