Struisvogelbiefstuk met rode-portjus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bakje haricots verts (200 g)
  • 4 struisvogelbiefstukjes (a 125 g)
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 100 ml rode port
  • ½ pot runder- of wildfond (a 380 ml)
  • 1 bak aardappelpuree met kastanje (koelvers)
  • 12 plakjes Zeeuws spek
  • 50 g boter (in blokjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op ca. 75 °C.
  2. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en iets afkoelen.
  3. Dep de struisvogelbiefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukjes hierin aan beide kanten in ca. 4 minuten bruin vanbuiten en rood vanbinnen. Leg ze in de ovenschaal en zet ze ca. 10 minuten in de oven. Schenk de olie uit de pan. Schenk de port en de fond in de pan en laat dit op een middelhoog vuur inkoken tot er nog enkele eetlepels jus over zijn.
  4. Verwarm intussen de aardappelpuree met kastanje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng pittig op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de haricots in 8-12 gelijke porties en wikkel om elke portie een plakje spek. Laat ze in een koekenpan met antiaanbaklaag heel zachtjes warm worden.
  6. Klop de boter stukje voor stukje door de ingekookte jus tot een lichtgebonden saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de biefstukjes schuin in plakjes en leg ze elk op een bord. Schep er een lepel puree bij en leg er een bundeltje haricots verts naast. Lepel de jus over de biefstukjes. Serveer de rest van de jus, puree en haricots verts apart erbij.
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus is een recept van Albert Heijn