Couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 Provençaalse magere spekreepjes (250 g)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 300 g couscous
  • 1 zak bloemkoolroosjes (klein gesneden)
  • 1 pak diepvries tuinerwten
  • 1 bakje verse peterselie (blad fijngesneden)

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in de olie zachtjes uit, bak de rode ui 3 min. mee. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de olie uit de pan erdoor. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes en de tuinerwten 4 min., laat ze uitlekken in een vergiet. Schep de spekreepjes, groenten en peterselie door de couscous en breng het op smaak met peper. Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.
Couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes is een recept van Albert Heijn