Kip gestoofd in kokosmelk met koenjit

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el olie
  • 4 grote kippen (poten (a 250 g))
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar
  • ½ tl djinten (gemalen komijn)
  • 1 tl koenjit
  • 1 stengel sereh
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 dl kokosmelk
  • zout

Bereiding

  1. In grote braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien. Kip met deksel op de pan in ca. 40 minuten rondom lichtbruin bakken, regelmatig keren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen. Kip uit de pan nemen. Ui en knoflook pellen, snipperen en (in vijzel of keukenmachine) mengen met sambal, ketoembar, djinten en koenjit. Helft van de olie uit de pan scheppen. In rest van olie uimengsel ca. 2 minuten zachtjes bakken. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Sereh, suiker en kokosmelk in de pan doen en saus aan de kook brengen. Kip in saus leggen en in ca. 40 minuten gaar laten worden. Sereh verwijderen en zout naar smaak toevoegen. Kip in saus serveren.
Kip gestoofd in kokosmelk met koenjit is een recept van Albert Heijn