Linzensalade met gegrilde groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 150 g verse haricots verts (schaal 150 g)
  • 5 el walnotenolie
  • 5 el balsamicoazijn (flesje 250 ml, op hout gerijpt)
  • 15 g verse munt (bakje 15 g)
  • 20 g verse platte peterselie (bakje 20 g)
  • 100 g witte kaas (pakje 200 g)
  • 100 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g)
  • 2 el kraanwater
  • 800 g bruine linzen in blik (blik à 400 g)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de paprika's in de ovenschaal en rooster ze ca. 25 min. in de oven. Doe de paprika's 10 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Doe ze in een schaal.
  2. Snijd de aubergine en courgette in plakken van een 1/2 cm. Verhit de grillpan en gril de plakken in porties in 3 min. tot er mooie grillstrepen op staan. Keer halverwege en leg ze bij de paprika in de schaal. Maak de haricots verts schoon en kook ze 3 min. Voeg toe aan de groenten in de schaal. Besprenkel de groenten met de walnootolie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schep om.
  3. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie grof. Doe de witte kaas, ricotta en munt samen met water in de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Laat de linzen uitlekken in een vergiet, spoel af en doe bij de groenten. Doe de rest van de munt en peterselie erbij en schep voorzichtig om. Schep een paar hoopjes van het kaasmengsel op de salade of serveer er apart bij.
Linzensalade met gegrilde groenten is een recept van Albert Heijn