Boeuf Stroganoff stap-voor-stap

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 2 grote uien (in plakken)
  • 250 g champignons (in plakjes)
  • 500 g ossenhaas (in blokjes van 2-3 cm)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 vleestomaten (in blokjes)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 250 ml runderbouillon (van tablet)
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een hapjespan. Fruit de uien zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze in 6-8 minuten bruin. Schep het vlees erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  2. Schep de mosterd, de tomaten en de cayennepeper erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees in de saus in 4-6 minuten zachtjes sudderen tot het net gaar is.
  3. Roer de zure room erdoor en warm het gerecht nog heel even door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper. Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover. Lekker met (wilde) rijst en een groene salade.
Boeuf Stroganoff stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn