Winterminestrone met pastaschelpjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • ½ knolselderij
  • 150 g winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten
  • 7½ g verse tijm
  • 100 g schelpjespasta
  • 400 g kidneybonen in blik
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij, winterpeen en bleekselderij in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei, knoflook en bleekselderij 5 min. (ze mogen niet kleuren). Voeg de peen, knolselderij, tomatenblokjes, het water, de bouillontabletten en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook 10 min.
  3. Voeg de schelpjespasta en kidneybonen toe en kook de soep nog 10 min. tot de pasta gaar is. Rasp ondertussen de kaas.
  4. Verdeel de soep over diepe borden. Serveer de kaas apart erbij.
Winterminestrone met pastaschelpjes is een recept van Albert Heijn