Filetlapjes en appel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 600 g pommes (duchesse (zak 750 g, diepvries))
- 1 schaal filetlapjes (a la minute (300 g))
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 friszoete appel (bijv. braeburn)
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- 2 zakken spinazie (a 300 g)
- 1 mespunt nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de bevroren pommes duchesse op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
- Bestrooi de filetlapjes met de rozemarijn en peper en zout. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Voeg de appel toe en bak 2 min. mee. Draai het vuur laag, voeg de honing toe en verwarm nog 2 min.
- Verhit 1 el olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 3 min. en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de pommes duchesse en het vlees met de appel over 4 borden. Serveer de spinazie er in aparte kommetjes bij.
Filetlapjes en appel is een recept van Albert Heijn