Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g pastinaak
  • 600 g regenboog wortelmix (schaal)
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 5 el arachideolie
  • 2 el anijszaad
  • 4 tl zeezout
  • 525 g varkensfiletgebraad (op kamertemperatuur)
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.
  2. Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 el olie, de helft van het zeezout en het anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.
  3. Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met 1 el olie. Meng de rest van het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.
  4. Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en serveer met de groenten.
Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen is een recept van Albert Heijn