Pasteitje met ragout

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 18 plakjes roomboter bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries)
  • 1 liter runderragout
  • 125 ml verse slagroom
  • 200 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 1 middelgroot ei
  • 10 g verse platte peterselie

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 3 gelijke cirkels per persoon, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.
  2. Leg per persoon een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje weg zodat je een rand van 1 cm breed overhoudt. Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Bestrijk deze ook met water en leg er nog een rand op. Snijd uit de rest van het deeg een dekseltje per persoon met behulp van een glas.
  3. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de ragoutbakjes en de deksels met de eidooier en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen. Neem de bakjes uit de oven en verdeel de ragout erover. Snijd de peterselie fijn en bestrooi over de ragout. Leg op elk bakje een deksel.
Pasteitje met ragout is een recept van Albert Heijn