Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 el traditionele olijfolie
  • 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
  • 2 rode paprika's
  • 400 g verse sperziebonen
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 ml water
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 130 g koelverse zongedroogde tomaatjes (bakje)

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.
Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen is een recept van Albert Heijn