Taco's met kidneybonen en kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 300 g kipfilet (in reepjes)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 1 pak tacoschelpen (12 stuks)
  • 2 blikken kidneybonen ((a 400 g), uitgelekt)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g)
  • 1 x 1/2 krop ijsbergsla (in reepjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de helft van de ui 3 min. Bestrooi de kipfilet met het paprikapoeder en bak 4 min. mee. Voeg de crème fraîche en peper en zout toe. Houd op laag vuur warm.
  2. Verwarm de tacoschelpen 15 min. in de oven. Verhit ondertussen 2 el olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 3 min. Voeg de bonen, tomatenpuree en 150 ml water toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de reepjes ijsbergsla over de tacoschelpen, schep de bonen en vervolgens de kip erop. Lekker met in plakken gesneden avocado en tomaat.
Taco's met kidneybonen en kip is een recept van Albert Heijn