Thüringer bratwurst met zoete-aardappelgratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg zoete aardappel
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ½ bosje salade-ui
  • 2 granny smith appels
  • 300 g gemengde salade
  • 300 g gesneden spitskool
  • 110 g romige dressing*
  • 120 g Danablu blauwaderkaas 50 (of andere blauwaderkaas)
  • 2 schalen Thüringer bratwurst (à 4 stuks)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in plakjes van 1 cm breed. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in schuine, dunne ringetjes. Was de appels, snijd ze ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de gemengde sla met de appel, spitskool en de dressing.
  3. Neem de bakplaat na ca. 20 min. uit de oven, schep om en bestrooi de aardappel met de salade-ui en blauwaderkaasblokjes. Bak nog ca. 5 min.
  4. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 9 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig.
  5. Serveer de worstjes met de zoete-aardappelgratin en de salade.
Thüringer bratwurst met zoete-aardappelgratin is een recept van Albert Heijn