Broccolisoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g broccoli
  • 1 kruimige aardappel
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 700 ml kraanwater
  • 3 el crème fraîche

Bereiding

  1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.
Broccolisoep is een recept van Albert Heijn