Zalm en broccoli uit de wok

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst (zak 1 kg)
  • 500 g broccoli
  • 3 rode uien
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 400 g diepvries wilde zalm (ontdooid)
  • 2 el citroensap (flesje à 115 ml)
  • 2 el traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  2. Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min. Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min. Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.
Zalm en broccoli uit de wok is een recept van Albert Heijn