Venkelsalade met bramen en pecorino

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 7½ g verse basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 el milde yoghurt
  • 150 g bramen
  • 2 venkelknollen
  • 75 g veldsla
  • 50 g Pecorino Romano (stuk)

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en ¼ van de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
  4. Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.
Venkelsalade met bramen en pecorino is een recept van Albert Heijn