Oosterse soep met rijst en ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 95 g boemboe sajoer boontjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 g verse gesneden snijbonen
  • 200 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml kraanwater
  • 1 limoen
  • 300 g 1 minuut basmatirijst
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.
  4. Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.
Oosterse soep met rijst en ei is een recept van Albert Heijn