Thaise roerbak met kip en homemade satésaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 200 ml halfvolle melk
- 100 g pindakaas
- 1 el gembersiroop
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap manis
- 1 el arachideolie
- 325 g Thaise kipfiletblokjes
- 1 teen knoflook
- 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
- 400 g bloemkoolrijst
Bereiding
- Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.
- Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.
- Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.
Thaise roerbak met kip en homemade satésaus is een recept van Albert Heijn