Thaise roerbak met kip en homemade satésaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g pindakaas
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el arachideolie
  • 325 g Thaise kipfiletblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 400 g bloemkoolrijst

Bereiding

  1. Doe voor de satésaus de melk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 7 min. koken. Roer af en toe.
  2. Verhit de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 2 min. mee. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 3 min. mee tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel over 4 diepe borden en serveer de pindasaus erbij.
Thaise roerbak met kip en homemade satésaus is een recept van Albert Heijn