Gegrilde pangasiusfilet met groenterijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 4 diepvries pangasiusfilets (zak à 750 g, ontdooid)
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 300 g witte rijst (zak à 1 kg)
  • 300 g koelverse broccoliroosjes (zak à 400 g)

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes en de courgette in blokjes. Wrijf de pangasius in met peper, zout, de helft van de tijm en 1/3 van de olie. Kook de rijst samen met de broccoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijst.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de rest van de tijm, de knoflook en de courgette 3 min. Giet de rijst met broccoli af en schep het courgettemengsel erdoor. Verhit de ovengrill of grillpan en rooster hierin de pangasiusfilets aan beide kanten bruin en gaar in 2-3 min. per kant. Serveer met de groenterijst.
Gegrilde pangasiusfilet met groenterijst is een recept van Albert Heijn