Koreaanse burgertjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember (geschild)
  • 3 bosuien
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 400 g mager rundergehakt
  • 4 meergranen afbakpistolets
  • 150 g peen julienne
  • 2½ el azijn
  • 1 el lichte basterdsuiker
  • 1 komkommer
  • ½ krop krop ijsbergsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de gember zo fijn mogelijk en voeg deze met de kruidnagel en bosui toe aan het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er met natte handen 8 ballen van en duw ze een beetje plat. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes in 15 min. rondom gaar.
  2. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de peen julienne met de azijn en suiker. Snijd de broodjes open en leg in elk broodje 2 burgertjes en garneer met de peen, komkommer en sla.
Koreaanse burgertjes is een recept van Albert Heijn