Koreaanse burgertjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 cm verse gember (geschild)
- 3 bosuien
- 2 tl gemalen kruidnagel
- 400 g mager rundergehakt
- 4 meergranen afbakpistolets
- 150 g peen julienne
- 2½ el azijn
- 1 el lichte basterdsuiker
- 1 komkommer
- ½ krop krop ijsbergsla
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de gember zo fijn mogelijk en voeg deze met de kruidnagel en bosui toe aan het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vorm er met natte handen 8 ballen van en duw ze een beetje plat. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes in 15 min. rondom gaar.
- Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de peen julienne met de azijn en suiker. Snijd de broodjes open en leg in elk broodje 2 burgertjes en garneer met de peen, komkommer en sla.
Koreaanse burgertjes is een recept van Albert Heijn