Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ venkelknol
  • 150 g verse bospeen
  • 50 ml ahornsiroop
  • 350 ml halfvolle melk
  • 100 g grove havermoutvlokken
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 25 g ongebrande pecannoten

Bereiding

  1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.
Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen is een recept van Albert Heijn