Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- ½ venkelknol
- 150 g verse bospeen
- 50 ml ahornsiroop
- 350 ml halfvolle melk
- 100 g grove havermoutvlokken
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 25 g ongebrande pecannoten
Bereiding
- Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.
Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen is een recept van Albert Heijn