Wortel-rodekoolsla met sinaasappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
  • 1 teen knoflook
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 300 g gesneden rodekool (AH Biologisch)
  • 150 g peen julienne
  • ½ tl chilipoeder
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 60 g verse granaatappelpitjes

Bereiding

  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
Wortel-rodekoolsla met sinaasappel is een recept van Albert Heijn