Wortel-rodekoolsla met sinaasappel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
- 1 teen knoflook
- 50 g gepelde pistachenoten
- 300 g gesneden rodekool (AH Biologisch)
- 150 g peen julienne
- ½ tl chilipoeder
- 3 el extra vierge olijfolie
- 60 g verse granaatappelpitjes
Bereiding
- Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook en maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn. Meng de kool, peen, chilipeper en olie met 3 el sinaasappelsap, het sinaasappelrasp, de knoflook en de helft van de pistachenoten.
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappel en snijd deze in plakken van ½ cm breed. Schep de koolsla op een bord. Verdeel de sinaasappelplakken erover, strooi de rest van de pistachenoten erover en garneer met de granaatappelpitjes.
Wortel-rodekoolsla met sinaasappel is een recept van Albert Heijn