Kip in 't pannetje

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1¼ liter olijfolie
  • 1 hele kip (van 1250 g)
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn (groot)
  • 10 tenen knoflook (gepeld)
  • 20 peperkorrels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de kip rondom royaal met zout en peper en leg de kip op de borstkant in de olie.
  2. Schil met een dunschiller 5 lange repen van de sinaasappelschil. Voeg de sinaasappelschil met laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en peperkorrels toe. Zet het vuur hoog, leg de deksel op de pan en draai na 4 min. het vuur laag. Keer de kip voorzichtig met een tang of vleesvork, zodat de goudbruine borst naar boven ligt.
  3. Leg de deksel weer op de pan en zet de pan op het rooster in het midden van de oven. Laat de kip in 1 1/4 uur in de olie gaar worden. Lekker met krieltjes en gebakken courgette.
Kip in 't pannetje is een recept van Albert Heijn