Ragout van paddenstoelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g paddestoelenmelange (schaaltje à 200 g)
  • 250 g champignons (bakje)
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes verse platte peterselie
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 125 ml verse slagroom
  • 400 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Bereiding

  1. Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.
  2. Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.
  3. Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.
Ragout van paddenstoelen is een recept van Albert Heijn