Thaise curryballetjes met pindasaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 limoen
- 500 g gehakt (half-om-half)
- 2 el Thaise groene currypasta
- 2 eiwitten
- 1½ el zonnebloemolie
- 200 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 3 stengels citroengras (elk in 4 lange sprieten gesneden of 12 satestokjes)
Bereiding
- Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar. Draai van het gehakt 24 stevige balletjes. Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.
- Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar.
- Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
- Serveer de saus bij de spiesjes. Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.
Thaise curryballetjes met pindasaus is een recept van Albert Heijn