Thaise curryballetjes met pindasaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 500 g gehakt (half-om-half)
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 2 eiwitten
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 3 stengels citroengras (elk in 4 lange sprieten gesneden of 12 satestokjes)

Bereiding

  1. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar. Draai van het gehakt 24 stevige balletjes. Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.
  2. Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar.
  3. Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  4. Serveer de saus bij de spiesjes. Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.
Thaise curryballetjes met pindasaus is een recept van Albert Heijn