Zeewierpasta met groentesaus & zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g Seamore zeewiertagliatelle (zak)
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 3 el witte vermout (fles 750 ml, Martini)
  • 200 ml verse slagroom
  • 0.05 g saffraan (zakje)
  • 350 g verse zalmfilets (schaal ca. 175 g, AH Biologisch)

Bereiding

  1. Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Blus af met de vermout. Voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.
  4. Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus. Serveer met de zalm.
Zeewierpasta met groentesaus & zalm is een recept van Albert Heijn