Zeewierpasta met groentesaus & zalm
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 100 g Seamore zeewiertagliatelle (zak)
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
- 3 el witte vermout (fles 750 ml, Martini)
- 200 ml verse slagroom
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 350 g verse zalmfilets (schaal ca. 175 g, AH Biologisch)
Bereiding
- Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok. Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Blus af met de vermout. Voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.
- Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus. Serveer met de zalm.
Zeewierpasta met groentesaus & zalm is een recept van Albert Heijn