Speklap met shiitake en sugarsnaps

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 schaal sugar snaps (200 g)
  • 4 speklapjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 zakje Japanse teriyakisaus (160 g)
  • 1 schaaltje shii-takepaddestoelen (100 g)
  • 1 zakje peen julienne (150 g, koelvers)
  • 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in schuine ringetjes)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 2 minuten. Schep ze uit de pan. Snijd de speklappen in stukjes en kook deze in hetzelfde water 2 minuten. Daardoor hoeft u ze straks korter te bakken. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Halveer ondertussen de paddenstoelen, verhit de rest van de olie en bak de paddenstoelen 5 minuten. Bak de peen julienne 1 minuut mee en meng de sugarsnaps erdoor. Serveer het vlees op de rijst, schep de groenten erop en bestrooi met de bosui.
Speklap met shiitake en sugarsnaps is een recept van Albert Heijn