Bitterkoekjespudding

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml volle melk
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 50 ml amaretto
  • 400 ml verse slagroom
  • 250 g bitterkoekjes

Bereiding

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk, suiker en het merg al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Laat 5 min. afkoelen. Zet de pan in de braadslee met een laag koud water, zodat de vloeistof snel afkoelt. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de amaretto toe aan het melkmengsel. Roer met een pollepel tot de gelatine is opgelost. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig.
  2. Zet de pan 15 min. in de koelkast tot het mengsel lobbig is. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf en verkruimel de bitterkoekjes. Meng het melkmengsel en 2/3 van de bitterkoekjes met een spatel door de slagroom. Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schep het room-melkmengsel in de vorm, dek af met een deksel of vershoudfolie. Zet minimaal 5 uur in de koelkast.
  3. Stort de pudding op een schaal en bestrooi met de rest van de bitterkoekjes.
Bitterkoekjespudding is een recept van Albert Heijn