Wittechococheesecakes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g jodenkoeken
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 400 g witte chocolade
  • 3 middelgrote eieren
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 12 tl granaatappel-framboos confiture
  • 120 g verse granaatappelpitjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.
  2. Hak ondertussen de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.
  3. Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.
Wittechococheesecakes is een recept van Albert Heijn