Malse scharrelkip met een Caribische touch en spicy bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g verse Franse friet (zak)
  • 4 el (arachide)olie
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 2 tl Jamaican jerk specerijenmengeling
  • 300 g scharrelkipfilets
  • 60 g chorizoworst
  • 500 g verse sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 3 el azijn
  • 2 el mayonaise

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de friet met de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Meng ondertussen in een schaal de helft van de Griekse yoghurt met de Jamaican jerk en eventueel zout. Verdeel de kipfilet in gelijke stukken per persoon en leg in de yoghurtmarinade. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant op middelhoog vuur. Doe de gebakken chorizo met het vrijgekomen vet in een kommetje
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet eerst 5 min. op hoog vuur rondom bruin en laat daarna op laag vuur 10 min. verder garen. Keer regelmatig. Verwijder ondertussen de steelaanzet en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en voeg de laatste min. van de kooktijd toe aan de sperziebonen. Giet af. Meng in een schaal met de chorizo en het vet. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Meng de azijn erdoor. Meng de rest van de yoghurt met de mayonaise.
  4. Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, het chorizo-sperziebonenmengsel, de komkommer en de yoghurtmayo bij de friet.
Malse scharrelkip met een Caribische touch en spicy bonen is een recept van Albert Heijn