Linzensoep met pompoen & komijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 el arachideolie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 el gemalen komijn
  • 350 ml krachtbouillon rundvlees
  • 1 liter kraanwater
  • 800 g linzen in pot
  • 40 g verse selderij

Bereiding

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af. Snijd de selderij fijn. Voeg de linzen en 2/3 van de selderij toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.
Linzensoep met pompoen & komijn is een recept van Albert Heijn