Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 Elstar appel
  • 2 el custardpoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de appel in een kom met de custard en suiker.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.
  3. Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd is een recept van Albert Heijn