Spruitjesstamppot met rookworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 700 g spruitjes panklaar (zak à 350 g)
  • 250 g rookworsten
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 dl halfvolle melk
  • 50 g ongezouten roomboter (pakje à 250 g)
  • 3 zoete kleine appeltjes (zak à 1 kg)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kwarten en kook ze in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Kook de spruitjes in ruim water met een snuf zout in 7 min. beetgaar en giet ze af.
  2. Verwarm de rookworst 2 min. in de magnetron op 600 watt en snijd in plakken. Stamp de aardappelen met de kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de spruiten grof door de puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan. Snijd de appel in blokjes en schep samen met de worst door de stamppot.
Spruitjesstamppot met rookworst is een recept van Albert Heijn