Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g zalmfilet
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g gezouten pinda's
  • 400 g gesneden spitskool
  • 200 g gesneden prei
  • 150 g peen julienne
  • 50 ml kraanwater
  • 100 g taugé (bakje)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt op een bord 10 min. rusten. Schil en snijd ondertussen de gember fijn, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool, prei en peen toe en roerbak 5 min. Voeg het water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep door het groenekoolmengsel. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s.
Zoete-aardappelstamppot met zalm, kool en pinda is een recept van Albert Heijn