Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 170 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 720 g witte bonen in tomatensaus
  • 8 tacoschelpen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof. Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.
Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt is een recept van Albert Heijn