Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 15 g verse koriander
- 170 ml Griekse yoghurt (0% vet)
- 2 uien
- 300 g rundergehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 800 g Mexicaanse roerbakgroente
- 720 g witte bonen in tomatensaus
- 8 tacoschelpen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof. Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.
Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt is een recept van Albert Heijn