Japanse rundvleesreepjes met eiermie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 pak Chinese eiermie (250 g)
  • 2 el olie
  • 1 schaal runderreepjes naturel (350 g)
  • 1 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 1 struik paksoi (steel en blad in repen)
  • 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes)
  • 1 zakje Japanse teriyakisaus (160 g)

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.
  2. Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
Japanse rundvleesreepjes met eiermie is een recept van Albert Heijn